Як вибрати посуд для кухні?

Здорове харчування залежить не тільки від органічних корисних продуктів, але і від посуду, в якій ми щодня готуємо. Під час приготування необхідно дотримуватися термічні норми і способи обробки продуктів. Тому у кожної господині є велика кількість різних каструль, сковорідок, тарілок. Однак не всі знають, як правильно вибрати посуд для кухні, а також який матеріал нешкідливий при приготуванні страв.

На сьогодні купити посуд в Україні стає великою проблемою. На сайті https://vizmu.com.uaви можете купити посуд за дуже вигідною ціною і високої якості. Фахівці компанії проконсультують вас і допоможуть з вибіром.

З чого повинен складатися набір?

На кухні повинен бути обмежений посудний набір в залежності від кількості членів сім'ї:

для сім'ї з двох чоловік зазвичай достатньо двох сковорідок різного розміру, двох невеликих каструль, ковша, невеликі форми для запікання;

сім'ї з дітьми з 3-4 чоловік посудний набір для будинку повинен складатися з чотирьох сковорідок для приготування основних страв, млинців і оладок, трьох каструль різного розміру, кількох форм для запікання;

людям, які займаються кулінарією професійно, до стандартного набору слід додати гриль, сковороду під вок, каструлі для жаровні та інші нестандартні предмети кухонного начиння.

Вибір посуду для приготування їжі повинен залежати від того, чи дійсно вам потрібні ці предмети в готуванні. Багато набувають цілі набори каструль, частина з яких ніколи не з'являється на плиті. Однак якщо вам вистачить двох або трьох позицій, краще купити сковороди або каструлі окремо і не перевантажувати робочий простір.

Матеріали і покриття для посуду

Для збереження корисних властивостей і екологічності продуктів важливо використовувати нешкідливі матеріали. Важливо, щоб кухонне начиння при нагріванні не окислюється, а також не виділяла шкідливих речовин в їжу. Вибір посуду для кухні залежить від температурних режимів при готуванні. Матеріал повинен витримувати необхідні температури, щоб їжа не пригорає до стінок. Найчастіше використовують такі матеріали:

Алюміній. Якісну алюмінієвий посуд використовують для приготування їжі при високих температурах. Вона економічна і мало важить. Однак вироби з вторинних сплавів алюмінію шкідливі для здоров'я, продукти, які готуються в такому посуді, виділяють небезпечні для людини ферменти. Тому на зміну даного матеріалу прийшов анодований алюміній. Такий посуд має захисний шар, який запобігає окисленню.

Нержавіюча сталь. Найбільш часто використовувана посуд на кухні, яку можна використовувати для приготування при будь-яких температурах. Вона не пригорає і легко відмивається будь-якими засобами.

Чавун. Важкі і міцні чавунні вироби часто використовують для приготування млинців, плову і рагу. Чавун довго і рівномірно розігрівається, зберігаючи тепло і не дозволяючи пригоряти їжі. Його недолік полягає в тому, що після пошкодження захисного покриття, такий посуд більше не можна використовувати.

Жароміцне скло. Скло швидко рівномірно нагрівається, проте, боїться різких перепадів температур. Щоб вироби не лопнули при готуванні потрібно постійно стежити, щоб на них не було бульбашок, відколів, тріщин.

Мідь. Дорогий матеріал, в якому, вважається, може бути приготовлена найсмачніша їжа. Метал не окислюється і не дозволяє їжі пригорати. Мідне начиння підходить для використання на індукційній плиті.

Не менший вплив на якість їжі має покриття. При приготуванні саме з ним безпосередньо стикаються продукти. Найбільш міцним до подряпин і стійким до окислення вважається тефлонове напилення. Однак воно прослужить Вам всього кілька років навіть при дбайливому використанні. Емальований посуд економічна, але в ній складно що або смажити - тільки гасити і варити. Найбільш екологічним вважається керамічне покриття, проте, воно не стійке до зміни температурних режимів, а також швидко забруднюється. Виходить з ладу в три рази швидше тефлону.

Критерії вибору посуду

У продажу знаходиться велика кількість різних кухонних предметів різного дизайну і призначення. Крім вибору матеріалу і напилення покриття кожна господиня повинна керуватися ще декількома правилами при виборі посуду:

рельєфне дно, а також кришка зі зручним отвором для виходу пари запобігають пригорання;

важливо мати кілька предметів різного розміру;

при виборі матеріалу враховуйте тип плити, на якій буде використовуватися посуд;

вибирати зовнішній вигляд виробу необхідно виходячи з дизайну кухні, фізичних властивостей і власних потреб.

Copyright © . All Rights Reserved