Які види віскі існують

Новачкам в світі віскі дуже складно часом зробити вибір на користь того чи іншого сорту. Адже у продажу представлена величезна кількість різновидів цього напою. Щоб сформувати загальне уявлення про види віскі, розберемося з основними категоріями, представленими в магазинах.

Думаете продать алкоголь, который давно хранится у вас, обращайтесь к нам и мы предложим отличную цену за ваш элитный алкоголь.

солодовий віскі

Для виробництва віскі цього виду використовується тільки ячмінне сусло. На думку більшості дегустаторів, солодовий віскі є одним з найбільш якісних, а отже дорогих. Витримують його в дубових бочках, причому часто використовують ємності з під інших напоїв: бурбона, хересу, портвейну або вина. У свою чергу солодовий віскі поділяють на такі категорії:

Single cask - «самий солодовий з усіх солодових». Цей напій розливається по пляшках з однієї бочки, що автоматично підносить його треба іншими сортами віскі, які є сумішами, нехай навіть одного виду.

Single malt - солодовий віскі, отриманий шляхом змішування дистилятів з різних бочок, але належать одній винокурні.

Vatted malt - напій з чистого солоду, для приготування якого використовують спирти з різних винокурень.

Cask strength - віскі бочковий фортеці, яка не розбавляють водою і продають в такому вигляді, в якому він дозрівав.

купажірованний віскі

Цей різновид віскі зустрічається в продажу найчастіше. Асортимент купажованих напоїв дуже великий і включає як досить посередні сорти, придатні хіба що для коктейлів, так і дуже гідні екземпляри, за якістю не поступаються односолодовим «колегам».

Купаж виробляють шляхом змішування солодових і зернових дистилятів. І якість кінцевого результату залежить від вибору складових і їх пропорцій.

зерновий віскі

Досить рідкісний гість на прилавках наших магазинах. Зазвичай зернові сорти не володіють виразним ароматом і смаком. Їх найчастіше використовують для приготування купажів і облагородження інших алкогольних напоїв крім віскі.

Бурбон

Одна з різновидів зернового віскі, оскільки виготовляється не з чистого ячменю. Сировиною для виробництва бурбона є кукурудза. Батьківщиною цього виду віскі вважається Америка. Саме тут вирощують «царицю полів» в промислових масштабах.

Віскі також прийнято розділяти в залежності від країни-виробника. Найбільше число сортів пропонує нам Шотландія. Причому всі вони відрізняються смаковими та ароматичними властивостями ще і в залежності від регіону виготовлення. Наприклад, острівні сорти зовсім не схожі на високогірні і т.д. Ірландія також є родоначальницею виробництва віскі. Однак в цій країні залишилося значно менше винокурень, ніж у шотландців. Про бурбони з США ми вже говорили. Ще однією країною, де роблять гідний віскі, вважається Канада. Якщо у Вас буде можливість продегустувати канадські сорти, обов'язково скористайтеся нею, оскільки серед них є дуже цікаві екземпляри. Японський віскі багато хто порівнює з шотландським. У країні висхідного сонця строго дотримуються класичної технології, тому якість напоїв завжди на висоті.

Copyright © . All Rights Reserved